EU4Skills впроваджує діджитал-рішення для навчання студентів профтехів

З початком повномасштабного вторгнення в Україну акцент на цифровому навчанні став важливим для забезпечення продовження освітнього процесу. Наразі 407 профтехів не можуть повноцінно проводити навчання в очній формі та покладаються на дистанційне навчання, щоб охопити своїх учнів.

EU4Skills підтримує цифровізацію освітнього процесу з 2019 року. Під час пандемії COVID програма навчила понад 1800 вчителів використовувати цифрові інструменти в дистанційному навчанні.

З початком війни EU4Skills приділив велику увагу розробці онлайн-курсів і електронних навчальних матеріалів. Тому програма тісно співпрацювала з викладачами, методистами регіональних навчальних центрів та експертами з числа потенційних роботодавців. З ініціативи EU4Skills була залучена IT-компанія для оцифрування навчальних матеріалів. Успішно проводиться онлайн навчальні заходи для учнів та викладачів закладів профтехосвіти.

У серпні 2022 року EU4Skills підтримав МОН у подальшій розробці навчальної онлайн-платформи, на якій онлайн-курси будуть доступні для викладачів і студентів. Головною метою було створення стандартів роботи платформи та підвищення зручності її використання.