Делегація з Німеччини відвідала Львівський профтех





26 жовтня 2022 року Львівський фаховий коледж туризму та готельно-ресторанного сервісу відвідали представники бюджетного комітету парламенту Німеччини та представники Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

фото: посольство німеччини в києві

Львівський професійно-технічний коледж  – один з-поміж 54 закладів ПТО, які отримали підтримку EU4Skills. Станом на середину вересня 2022 року EU4Skills передала до закладів професійно-технічної освіти Чернівецької та Львівської областей  4000 матраців, 5500 подушок, 1500 ковдр, 1500 розкладних ліжок, щоб допомогти українським сім’ям, які тимчасово проживають у гуртожитках. Загалом пакет підтримки EU4Skills включає три компоненти: надання товарів екстреної допомоги, психологічна підтримка ВПО та розробка рекомендацій щодо кращого управління гуртожитками у закладах ПТО.

У елегація зустрілася з переселенцями з різних регіонів Східної України. Наразі майже 100 переселенців проживають у гуртожитку Львівського коледжу.

 Директор закладу Ганна Балущак подякувала EU4Skills та її донорам за підтримку, зокрема Європейському Союзу та його державам-членам Німеччині, Фінляндії та Польщі.

Незважаючи на повітряну тривогу та 45 хвилин перебування в укритті, представники закладу ПТО та делегація встигли оглянути весь заклад, включаючи гуртожиток, укриття, кухню, навчальні ресторани, лабораторії  та інші майстерні закладу.