Працівники Центрів кар’єри у профтехах пройдуть навчання, щоб допомагати студентам у питаннях професійної орієнтації та кар’єрного зростання

Працівники Центрів кар’єри у профтехах пройдуть навчання, щоб допомагати студентам у питаннях професійної орієнтації та кар’єрного зростання

Питання працевлаштування актуальне для всіх студентів, включаючи студентів закладів профтехосвіти. Незважаючи на те, що рівень працевлаштування випускників профтехів високий, ніколи не зайвим буде зрозуміти, які перспективи та можливості є у випускників, як правильно будувати кар’єру, де шукати гідну роботу. За ці питання у системі профтехосвіти відповідають центри кар’єри, які останнім часом з’являються у профтехах.

Для того, щоб зробити ці центри максимально ефективними, навчити їх співробітників правильно комінукувати із студентами, допомагати їм у виборі подальшого професійного шляху Програма EU4Skills розпочала серію навчальних заходів для студентів та викладачів.

15 вересня у Вищому професійному училищі №7 (м.Кременчук)відбувся перший офлайн тренінг “Організація, просування та методичний розвиток Центрів кар’єри”. Участь у ньому взяли 25 викладачів та співробітників чотирьох ПТО Полтавщини – крім ВПУ №7, це Регіональний центр професійно-технічної освіти №1, Кременчуцький професійний ліцей ім. А.С. Макаренка та Професійно-технічне училище №26.

Перед стартом навчання було проведено опитування закладів профтехосвіти, щоб виявити їхні потреби із створення або розвитку існуючих Центрів кар’єри. Відповідно була сформовані і навчальна програма у співпраці з Міністерством освіти та науки, яка передбачає 48 заходів (офлайн та онлайн) для 21 ПТО 7 областей України – Львівської, Вінницької, Запорізької, Миколаївської, Полтавської, Рівненської та Чернівецької. Формат – сучасний та цікавий: тренінги, бізнес-сніданки, Дні кар’єри, Ярмарки вакансій, а також всеукраїнський Форум з профорієнтації та Національний марафон.